Ontdekking van Oezbekistan

Voor meer info, mail ons: uzbekistantravelling@gmail.com

Dag 1

Bestemming: Tashkent
Transportmiddel: Wagen

Onthaal op de luchthaven door uw gids en transfer naar het hotel. Ontdekking van de hoofdstad: de Koukeldache madrassa, de Khast Imam site met het Kaffal Chachi mausoleum en de Barakhan madrassa. Bezoek aan het Museum voor Toegepaste Kunsten en aan het voormalig paleis van de diplomaat Polovtsev waarin nu een museum is ondergebracht. Panoramische rit door de hoofdstad: het Onafhankelijkheidsplein, het Amir Temourplein en het plein met het theater- en operagebouw Alicher Navoi.

Avondmaal en overnachting in het hotel.

Hotel: Asia Tashkent ★★★★

Dag 2

Bestemming: Tachkent – Samarkand
Transportmiddel: Hogesnelheidstrein (320 km / 2u10), wagen

Transfer naar het station waar we de hogesnelheidstrein nemen naar Samarkand (een rit van 2u10). Bij aankomst ontdekking van de hoofstad van het rijk van Tamerlan. Samarkand, een naam die boekdelen spreekt, de gedroomde bestemming van kunstenaars en dromers, een stad die blijft toezien op de goede bewaring van haar geverniste koepels, haar kleurige muren, haar mausolea die nu nog steeds gelden als parels van de Centraal-Aziatische architectuur. Bezoek aan het Afrosiab museum met van daaruit panoramisch zicht op de archeologische site, en aan het Gour Emir museum (15de eeuw) met de graven van Tamerlan en zijn nakomelingen.

Degustatie van Oezbeekse wijnen en avondmaal.

Overnachting in het hotel.

Hotel: Asia Samarkand ★★★★

Dag 3

Bestemming: Samarkand
Transportmiddel: Wagen

Voortzetting van het bezoek aan deze stad: het Registanplein (het mooiste plein van Centraal-Azië) omgeven door drie imposante madrassa’s :  Ouloug Beg (15de eeuw), Sher Dor en Tillya Kori (17de eeuw). Wandeling door de bazaar met proeverij van gedroogde Oezbeekse vruchten. Nadien bezoek aan de Chakhi-Zinda necropool, bestaande uit een dozijn mausolea uit de 11de tot de 19de eeuw. Bezoek aan een atelier van zijden tapijten en aan het haute couture-atelier van Valya Romanenko waar we een défilé bijwonen van zijden kleding.

Nadien avondmaal bij een lokale bewoner waar we zelf een handje toesteken bij de bereiding van ‘khanum’ (ravioli gevuld met vlees).

Overnachting in het hotel.

Hotel: Asia Samarkand ★★★★

Dag 4

Bestemming: Samarkand
Transportmiddel: Wagen

Excursie in de omgeving van de stad: het memoriaal Al Boukhari, een belangrijk bedevaartsoord van de Islam. Het mausoleum met blauwe koepel werd in 1998 helemaal heropgebouwd door de beste ambachtslui van Oezbekistan. Bezoek aan het productiecentrum van zijdepapier waar u de artikelen van deze ambachtslui van dichtbij kunt zien en hen vragen kunt stellen. Nadien bezoek aan het Ouloug Beg observatorium dat in de 15de eeuw werd gebouwd door Ouloug Beg, één van de befaamdste astronomen uit die periode.
Terugkeer naar Samarkand en vrije namiddag.

Avondmaal in een oude caravanserail.

Overnachting in het hotel.

Hotel: Asia Samarkand ★★★★

Dag 5

Bestemming: Samarkand – Chakhrissabz – Boukhara
Transportmiddel: Wagen (circa 450km – 7u00)

‘s Ochtends vertrek naar Chakhrisabz, de geboortestad van Tamerlan. Onderweg houden we halt in een dorp en zien we hoe het typisch Ouzbeekse brood ‘non’ wordt gebakken en hoe de traditionele Oezbeekse ‘kilims’ (tapijten) worden vervaardigd. Middagmaal.

Bezoek aan de stad: de overblijfselen van het Ak-Saray paleis, de Kok Goumbaz moskee (letterlijk vertaald: de ‘blauwe koepel’), de Kharzet Imam moskee, het Gumbazi Seidan mausoleum (15de eeuw) en de lokale markt.

Nadien reizen we verder richting Boukhara, de op één na grootste museumstad van Oezbeksitan en regionale hoofdstad van het einde van de 16de eeuw tot in 1917.

Avondmaal en overnachting in het hotel.

Hotel: Asia Boukhara ★★★★

Dag 6

Bestemming: Boukhara
Transportmiddel: Wagen

Bezoek aan de Lyabi-Hauz site (het grootste kunstmatige stuwmeer van het middeleeuws Boukhara) van de madrassa Koukeldach (1568-1569) en later van de madrassa Nodir Divan-Begui, de caravanserail voor de bedevaarders.

Bezoek aan de Maghoki-Attari moskee (12de en 16de eeuw) met panoramisch zicht.

Bezoek aan de madrassa Ulugh Beg (15de eeuw) en de madrassa Abdoulaziz Khan (17de eeuw) met een architectuur en decoratie van de hand van de beste ambachtslui uit die tijd.

Bezoek aan de Poi Kalon site uit de 12de en 15de eeuw en de burcht Ark (citadel), de versterkte residentie van de emirs van Boukhara.

Avondmaal en overnachting in het hotel.

Hotel: Asia Boukhara ★★★★

Dag 7

Bestemming: Boukhara
Transportmiddel: Wagen

Voortzetting van het bezoek : het mausoleum van de Samanides (9de eeuw), ook wel de ‘Parel van het Oosten’ genoemd (het oudste Islamitische mausoleum van Centraal-Azië), nadien bezoek aan de Bolo Khaouz site en het Tchachma Ayoub mausoleum (de ‘bron van Job’) uit de 14de en 16de eeuw.

Aan deze bron worden geneeskundige krachten toegeschreven, met name voor huidziekten. Tijdens het bezoek zijn we getuige van – en helpt u een handje bij – de bereiding van de ‘plov’, het nationale Oezbeekse gerecht. Dit rijstgerecht nuttigen we samen bij een lokaal gezin in Buchara.

Na de middag vrije tijd om te flaneren op de markt.

‘s Avonds avondmaal in een oude madrassa, opgeluisterd met muziek en dans (afhankelijk van de weersomstandigheden).

Avondmaal en overnachting in het hotel.

Hotel: Asia Boukhara ★★★★

Dag 8

Bestemming: Boukhara – Khiva
Transportmiddel: Wagen (circa 450 km – 7u30)

‘s Morgens doorkruisen we de Kyzyl-Koum woestijn langs de oevers van de Amou Darja rivier, richting Khiva, laatste hoofdstad van de Khorezm. De eerste indruk die we krijgen, is die van een stad die perfect bewaard is gebleven en er nog steeds uitziet zoals gebouwd tussen de 18de en het begin van de 20ste eeuw, met 2.200 m intacte omwallingen die de Kounia Ark (de oude citadel) vormen en de binnenstad afbakenen.

Avondmaal en overnachting in het hotel.

Hotel: Asia Khiva ★★★★

Dag 9

Bestemming: Khiva
Transportmiddel: Wagen

Bezoek aan Itchan-Kala (de binnenstad met mooie huizen versierd met zeldzame ornamenten), aan de oude burcht Kounya Ark (17de en 19de eeuw), aan de Khan Mohammed Amin madrassa (de grootste van Khiva, gebouwd in de 19de eeuw) en aan het Sayid Alaouddine mausoleum (één van de oudste monumenten van Khiva, opgericht in 1303).

Nadien bezoek aan de moskee en minaret Djouma (belangrijkste van Khiva, daterend uit de 18de eeuw), aan het 19de eeuwse Tach Khaouli paleis (het ‘stenen paleis’ genoemd), de residentie van de khans van Khiva (1838) en het Pakhlavan Mahmoud mausoleum (19de eeuw).

Laatste (afscheids)avondmaal in een madrassa, opgeluisterd met Lyazgui dans. Overnachting in het hotel.

Hotel: Asia Khiva ★★★★

Dag 10

Bestemming: Khiva – Tashkent
Transportmiddel: Wagen – vliegtuig

Transfer naar de luchthaven van Ourgentch en vlucht naar Tachkent. Ontbijt en vrije tijd tot aan de terugvlucht naar Parijs.

Aankomst in Parijs.

Hotel: /

IN DE PRIJS INBEGREPEN NIET IN DE PRIJS INBEGREPEN
§  Het verblijf in voornoemde hotels, in de vermelde categorie (lokale normen), op basis van een tweepersoonskamer

§  Vol pension gedurende de hele reis (inclusief thee en mineraalwater)

§  De transfers naar en van de luchthaven en hotels

§  De bezoeken en toegangstickets voor de in het resiprogramma vernoemde sites, musea en spektakels

§  De trajecten over de weg in een wagen met airco en chauffeur

§  De diensten van de lokale Franstalige gids

§  De hogesnelheidstrein Tachkent – Samarkand

§  Twee flesjes mineraalwater van een halve liter, per persoon en per dag

§  De internationale vlucht

§  De eventuele bagagetoeslag (bij meer gewicht en de taksen op bepaalde producten die geëxporteerd worden

§  De eventuele auteursrechten op foto’s of video’s die op de sites gemaakt worden

§  De persoonlijke uitgaven

§  De dranken (behalve de dranken die in het kader van het programma worden aangeboden) en de koffie (behalve de koffie bij het ontbijt)

§  De fooien (drinkgeld) voor de gids en de chauffeur die u de hele tijd vergezellen en begeleiden

§  De binnenlandse vlucht Tachkent – Ourguentch (100 USD per persoon)

Vervoer: Gedurende de hele reis wordt voor uw groep, ongeacht de grootte ervan, een voertuig met airco ter beschikking gesteld.

Betaling: het bedrag moet uiterlijk 10 dagen voor de aankomst van de groep volledig betaald zijn (reken op 3 tot 5 dagen voor de bankoverschrijvingen).

Annulatiekosten:

Bij annulering tot 30 dagen voor de voorziene aankomst: geen kosten verschuldigd

Bij annulering tot 29 – 15 dagen voor de voorziene aannkomst: 50% van het verschuldigde bedrag

Bij annulering tot 14 – 4 dagen voor de voorziene datum van aankomst 70% van het verschuldigde bedrag

Bij annulering tot 3 dagen – 1 dag voor de voorziene datum van aankomst: 100% van het verschuldigde bedrag.