Op de zijderoute

Voor meer info, mail ons: uzbekistantravelling@gmail.com

Dag 1

Bestemming: Ourgentch – Khiva
Transportmiddel: Wagen (30km / 30min)

‘s Ochtends aankomst in Ourgentch. Onthaal door uw gids op de luchthaven en transfer naar het hotel. Na het inchecken bezoek aan de oude stad Khiva en in het bijzonder aan Itchan Kala, de binnenstad met tal van schitterende huizen die opvallen door hun prestigieuze ornamenten, mooie deuren en gebeeldhouwde zuilen uit de 19de eeuw.

Middagmaal. In de namiddag wonen we een traditioneel concert bij met Lyzgui dansen waarbij ook u misschien een danspasje zult wagen.

Voor het avondmaal nodigen we u uit zelf ook even de handen uit de mouwen te steken ten huize van een lokale bewoner en hem te helpen bij de bereiding van “tukhum barak”, eierkoeken die de specialiteit zijn van Khiva.

Hotel: Asia Khiva ★★★★

Dag 2

Bestemming: Khiva – Boukhara
Transportmiddel: Wagen (450km/u30min)

Tocht door de Kyzylkoum woestijn, richting Buchara Kyzyl Koum, langs de oevers van de Amou Darja rivier. Bezoek aan de op één na grootste “museumstad” van Oezbekistan die van het einde van de 16de eeuw tot in 1917 de regionale hoofdstad was.

Het middagmaal nemen we onderweg.

Avondmaal.

Hotel: Asia Boukhara ★★★★

Dag 3

Bestemming:  Boukhara
Transportmiddel: Wagen

In Boukhara, waar ons programma helemaal in het teken van de rijke geschiedenis van de stad staat, maken we kennis met de lokale ambachten via contacten en ontmoetingen met de plaatselijke bevolkingsgroepen. We brengen een bezoek aan Khanaka Nodir-Divan-Beghi, de Koukeldache medrassa en stoppen even aan een woning waar we getuige kunnen zijn van de artisanale productie van de typische papieren poppen. We wandelen verder onder de marktkoepels uit de 16de eeuw en laten ons misschien overhalen tot een koopje bij de lokale handelaars en ambachtslui. Bezoek aan de Nugay caravanserail (herberg met centrale binnenplaats voor de kameelkaravans die de woestijn doorkruisen) waar nu muziekinstrumenten worden gemaakt.

Voor het nuttigen van de middaglunch steken we ten huize van een Oezbeekse familie zelf even de handen uit de mouwen om te helpen bij het bereiden van ‘lagman qavurma’ (een gerecht op basis van noedels, groenten en vlees) en andere specialiteiten van Buchara.

Na dit middagmaal een bezoek aan de “toren des doods” en de burcht Ark, de versterkte residentie van de emirs van Buchara, aan het Tchachma Ayoub mausoleum of aan de Job bron uit de 14de en 16de eeuw waar geneeskundige krachten aan toegeschreven worden.

Avondmaal in een typisch lokaal restaurant.

Hotel: Asia Boukhara★★★★

Dag 4

Bestemming: Boukhara
Transportmiddel: Wagen

Voortzetting van het bezoek met aandacht voor de vier prachtige minaretten van Tchor Minor, de zomerresidentie van de emirs van Boukhara met daarin een uniek museum (mooie collectie traditionele, met de hand geweven dekens) en het huis van de plaatselijke vellenhandelaar uit 1891 Faizullah Khodjaev.

Vrije namiddag.

Hotel: Asia Boukhara ★★★★

Dag 5

Bestemming: Boukhara Nouratameer Aiderkoul Yurtenkamp
Transportmiddel: Wagen (200km/4u)

Rit naar Guijdouvan met onderweg een tussenstop voor een bezoek aan een oud pottenbakkersatelier waar u zelf zult leren hoe, met eeuwenoude, van vader op zoon overgedragen technieken, de kleuren op het keramiek aan te brengen. De rit wordt voortgezet, richting Nourata, waar we een bezoek brengen aan de ruïnes van “Nour”, een oude Sogdische citadel met zicht op de vlakte.

Het middagmaal wordt genuttigd bij een plaatselijke bewoner. Inde namiddag staan enkele bezoeken op het programma, met als hoogtepunt een bezoek aan de moskee en de burcht van Alexander de Grote. Nadien houden we halt bij het yurtenkamp waar we kennismaken met het leven van de nomaden. Onderweg rijden we langs het Aïdarkoul meer.

Het avondmaal nuttigen we in de open lucht, bij het luisteren naar liederen (waarbij de vodka ons in allerbeste stemming zal brengen) van de Kazachse zanger Akyn. Meezingen mag!

Hotel: Yurtenkamp Camel

Dag 6

Bestemming: Yurtenkamp – Bergdorp Sentyab – Samarkand
Transportmiddel: Wagen (330km/5u30min)

In de voormiddag bestijgen we de kamelen voor een tocht door steppen en duinen, richting het bergdorp Sentyab. Bij aankomst worden we onthaald door een plaatselijke familie en brengen we een bezoek aan hun museum van oude voorwerpen die op het grondgebied van het dorp werden gevonden. We wandelen verder in de omgeving en bewonderen er de petrogliefen (rotstekeningen) en de mooie stenen huizen in een verlaten dorp. Overal zult u paarden, geiten en schapen zien rondlopen, in totale vrijheid.

Het avondeten nuttigen we bij de plaatselijke familie.

Vertrek naar Samarkand.

Hotel: Asia Samarkand★★★★

Dag 7

Bestemming: Samarkand
Transportmiddel: Wagen

Bezoek aan de hoofdstad van het Tamerlanrijk met het het Registanplein (‘registan’ betekent letterlijk ‘plaats van het zand’), omgeven door drie indrukwekkende madrassa’s: Ouloug Beg, Chir Dor en Tilla Kari. Bezoek aan de Bibi Khanym moskee (15de eeuw) en wandeling door de bazaar. In een oude caravanserail helpen we bij de bereiding van een typisch Oezbeeks gerecht dat we ‘s middags nuttigen.

Nadien bezoek aan het Afrosiab mseum dat gewijd is aan het ontstaan van de stad. Panoramisch zicht op de archeologische site. Bezoek aan de Chakhi Zinda necropool en aan een atelier waar zijden tapijten worden vervaardigd en waar we een woordje uitleg krijgen over het productieproces.

‘s Avonds trekken we naar de El Merosi schouwburg waar we een spektakel in historische kostuums bijwonen .

Avondmaal.

Hotel: Asia Samarkand ★★★★

Dag 8

Bestemming: Samarkand
Transportmiddel: Wagen

De stad telt nog tal van andere te bezoeken parels, waaronder het Gour Emir mausoleum (15de eeuw) en het Ouloug Beg observatorium. Vervolgens bezoeken we het papieratelier van Samarkand waar nog gewerkt wordt met oude, tradtionele technieken. We bekijken er de vervaardigde objecten en mogen zelfs even een handje toesteken bij het vervaardigen van deze traditionele artefacten.

Vervolgens bezoek aan een lokale woning en middagmaal ten huize van een pottenbakker.

Vrije namiddag.

Hotel: Asia Samarkand ★★★★

Dag 9

Bestemming: Samarkand
Transportmiddel: Wagen

Na het ontbijt worden we in kleine groepjes ingedeeld en brengen we de zondag door bij een Oezbeeks gezin waar we te gast zijn. Na het warme onthaal door de bewoners kennismaking met traditionele activiteiten in het gezelschap van uw gastheren. U vertoeft de hele dag in hun gezelschap, met als eerste activiteit een bezoek aan de markt met verkopers van “obi non” (prachtig versierd brood), kruiden, fruit, enz. U helpt bij de boodschappen en bij het bereiden van een typisch Oezbeeks gerecht dat u samen met uw gastheren nuttigt. Het wordt een dag waarop u zult genieten van de warme Ouzbeekse gastvrijheid en u zich een duidelijk beeld zult kunnen vormen van de Oezbeekse levenswijze.

‘s Avonds zult u op de gezellige binnenkoer van uw gastheren genieten van thee en lokale gebakjes.

Na het avondmaal overnacht u in het huis van uw Oezbeekse gastheren (beperkt comfort).

Hotel: Gastgezin

Dag 10

Bestemming: Samarkand – Tashkent
Transportmiddel: Wagen (280km –  5u)

‘s Morgens vertrek naar Tachkent.

Middagmaal en ontdekking van de hoofdstad met zijn middeleeuwse monumenten : de Koukeldache medersa, het Khast Imam complex met het Kaffal Chachi mausoleum en de Barakhan medersa. Bezoek aan het Museum voor Toegepaste Kunsten. Panoramische wandeling door de stad: het Onafhankelijkheidsplein, het Amir Temourplein en het plein met het theater- en operagebouw waar ook het Ballet Alicher Navoi zijn thuisbasis heeft.

Avondmaal

Hotel: Asia Tashkent ★★★★

Dag 11

Bestemming: Tashkent
Transportmiddel: Wagen

Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven waar we inchecken voor de terugvlucht naar Frankrijk.

Hotel: 

IN DE PRIJS INBEGREPEN NIET IN DE PRIJS INBEGREPEN
§  Het verblijf in de voornoemde hotels, in de vermelde categorie (lokale normen), op basis van een tweepersoonskamer

§  Vol pension gedurende de hele reis (inclusief thee en mineraalwater)

§  De transfers naar en van luchthaven naar hotel

§  De bezoeken en toegangstickets voor de in het reisprogramma vernoemde sites, musea en spektakels

§  De trajecten over de weg in een wagen met airco en chauffeur

§  De diensten van de Franstalige gids

§  2 flesjes mineraalwater van een halve liter, per persoon en per dag

§  De internationale vlucht

§  De eventuele bagagetoeslag (bij meer gewicht) en de taksen op bepaalde producten die geëxporteerd worden

§  De eventuele auteursrechten op foto’s of video’s die op sites worden gemaakt

§  De persoonlijke uitgaven

§  De dranken (behalve de dranken die in het kader van het programma worden aangeboden) en de koffie (behalve de koffie bij het ontbijt)

§  De fooien (drinkgeld) voor de gids en de chauffeur die u de hele tijd vergezellen en begeleiden

 Vervoer: gedurende de hele reis wordt voor uw groep, ongeachte de grootte ervan, een voertuig met airco ter beschikking gesteld.

 Betaling: het bedrag moet uiterlijk 10 dagen voor de aankomst van de groep volledig betaald zijn (reken op 3 tot 5 dagen voor de bankoverschrijvingen)

Annulatiekosten:

Bij annulering tot 30 dagen voor de voorziene aankomst: geen kosten verschuldigd

Bij annulering tot 29 – 15 dagen voor de voorziene aannkomst: 50% van het verschuldigde bedrag

Bij annulering tot 14 – 4 dagen voor de voorziene datum van aankomst 70% van het verschuldigde bedrag

Bij annulering tot 3 dagen – 1 dag voor de voorziene datum van aankomst: 100% van het verschuldigde bedrag.