Op weg voor het grote avontuur

Voor meer info, mail ons: uzbekistantravelling@gmail.com

Dag 1

Bestemming: Ourguentch – Khiva
Transportmiddel: Bus (28km)

Onthaal op de luchthaven van Ourguentch en verwelkoming door uw lokale Franstalige gids. Vertrek, per bus, naar Khiva (28 km). Inchecken in het hotel in Khiva en ontbijt.

Vertrek voor een bezoek aan Khiva. Terugkeer naar het hotel voor het middagmaal. Nadien voortzetting van het bezoek aan Khiva.

Avondmaal in het zomerpaleis Toza Bog, opgeluisterd door artiesten van de Khozerm-bevolking (bevolkingsgroep uit het westen van Oezbekistans die haar originele cultuur (muziek, kleding, enz) in stand wist te houden.) Overnachting in het hotel.

Hotel: Asia Khiva ★★★★

Dag 2

Bestemming: Khiva – Kalajik Kala – Boukhara
Transportmiddel: 

Vertrek, doorheen de Kyzylkum woestijn, naar het yurtenkamp Kalajik Kala. In het oosten van Khiva, in het district Khazorasp, bezoeken we één van de merkwaardigste oude monumenten uit Centraal-Azië, met name de versterkte stad Kalajik Kala die dateert uit de 4de eeuw voor christus. Aankomst in het yurtenkamp.

Middagmaal – met vodka – in een yurt. In de namiddag transfer naar de luchthaven van Ourgentch. Om 21u10 vlucht naar Boukhara met vlucht HY 1058 van Uzbekistan Airlines, aankomst in Boukhara om 22u10.

Transfer naar het hotel. Laat avondmaal en overnachting in het hotel.

Hotel: Asia Boukhara ★★★★

Dag 3

Bestemming: Boukhara
Transportmiddel: wagen

De hele dag vertoeven we Boukhara. Bezoek aan het Poi Kalyan complex, de grote Kalian moskee, de Miri-Arab medersa, de Oulough Beg en Abdoulaziz Khan medersa’s.

Middagmaal in de loop van het bezoek aan Boukhara. Na het middagmaal bezoek aan de Magok Attor moskee, het complex Liabi Khaouz met de medersa Nadir Divan, Begi, Koukeldach, en Khanaka en de medersa Nadir Divan Beghi met, centraal, een grote khaouz. Bezoek aan de koepels der handelaars waarvan in Buchara drie voorbeelden te zien zijn. Folkloristisch avondmaal rond de ‘plov’, het lokale traditionele rijstgerecht van de medersa Nadir Divan Beghi.

Tijdens het avondmaal optreden van een groep muzikanten en dansers (muziek en dans van de verschillende etnische groepen uit de regio). Overnachting in het hotel.

 Hotel: Asia Boukhara ★★★★

Dag 4

Bestemming: Boukhara
Transportmiddel: wagen

Voortzetting van het bezoek aan Boukhara: de vesting van de Ark, de Bolo Khaouz moskee, het Ismail Samani mausoleum uit de 9de eeuw, één van de oudste monumenten, ter wereld, bestaande uit vier torens, ter nagedachtenis van Tchor-Minor, één belangrijke persoon uit de geschiedenis van de Islam. Dit monument wordt daarom ook vaak de ‘4 torens’ genoemd. Nadien bezoeken we samen een monument dat buiten de stad is gelegen, nl. het zomerpaleis Sitora i Makhi Khossa van de laatste emir van Buchara.

Het middagmaal nemen we onderweg in een restaurant.

Het avondmaal nemen we in het hotel waar we overnachten.

 Hotel: Asia Bouchara ★★★★

Dag 5

Bestemming: Boukhara – Guijdouvan – Rabati Malik – Samarkand
Transportmiddel: wagen

Vertrek naar Guijdouvan. Bezoek aan het museum en het atelier van de gebroeders Narzoullayev, twee vermaarde keramisten.

Middagmaal in een traditioneel Ouzbeeks huis. Voortzetting van de reis, richting Navoï. Bezoek aan de Rabati Malik, een oude, belangrijke caravanserail langs de Zijderoute. Rechtover deze caravanserail bekijken we de Malik Sardoba, de waterput en -citerne van de caravansérail, die in de 15de eeuw gerenoveerd werd.

Vertrek naar Samarkand. Inchecken, avondmaal en overnachting in het hotel.

 Hotel: Asia Samarkand ★★★★

Dag 6

Bestemming: Samarkand
Transportmiddel: wagen

Voortzetting van het bezoek aan Samarkand, meer bepaald aan het mausoleum Gur-e Emir, het graf van de emir Tamerlan (14de eeuwse Mongoolse veroveraar, ook gekend onder de naam Timur).

Het middagmaal nemen we onderweg. Bezoek aan het Registanplein. Nadien degustatie van Oezbeekse wijnen.

Het avondmaal nemen we in de befaamde wijnkelder van Khovrenko. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Hotel: Asia Samarkand ★★★★

Dag 7

Bestemming: Samarkand
Transportmiddel: wagen

Bezoek aan Samarcande: de Chakhi Zinda necropool, de Bibi Khanym moskee, de markt van Samarcande in de buurt van de Bibi Khanym moskee.

Onderweg nemen we het middagmaal, nadien voortzetting van het bezoek aan Samarcande. Bezoek aan het Oulough Beg observatorium (kleinzoon van de wijze Tamerlan).

‘s Avonds wonen we in de El Merosi schouwbug een spektakel in traditionele Oezbeekse klederdracht mee. Avondmaal bij een lokale bewoner en overnachting in het hotel.

 Hotel: Asia Samarkand ★★★★

Dag 8

Bestemming: Samarkand -Chakhrisiabz – Samarkand
Transportmiddel: wagen

Vertrek richting Chakhrisiabz.

Middagmaal in een traditioneel Ouzbeeks huis. Bezoek aan de stad Chakhrisiabz: het Ak Sarai paleis, voormalige residentie van Tamerlan waarvan enkel een deel van de boog van de hoofdingang bewaard is gebleven en waar me nog enkele goudbladeren aan het email kan bewonderen; de Kok Goumbaz moskee, de ‘ mazar’ (kapel) van Chamseddine Koulial. Chamseddine Kolial was de geestelijke vader van de vader van Tamerlan en volgens de legende zou het stoffelijk overschot van beide mannen in de kapel begraven liggen. Bezoek aan het Goumbazi-Seïidon mausoleum (1438) en het Ouloug Beg observatorium.

Terugkeer naar Samarkand. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Hotel: Asia Samarkand ★★★★

Dag 9

Bestemming: Samarkand -Urgut – Tashkent
Transportmiddel: wagen – trein

Vertrek naar Urgut (ongeveer 40 km), aan de voet van de Sarafshan bergen.In dit stadje voel je het bijzondere samenhorigheidsgevoel. Het is dan ook een stadje waar de bewoners bijzonder gehecht aan zijn. Op de lokale markt, waar zelfs de inwoners van Samarcande graag op af komen, vind je tapijten, juwelen, metalen voorwerpen, keramiek (waaronder heel mooie theeserviezen), kledij (bijv. traditionele lederen laarzen), enz. Op deze markt kun je je echt onderdompelen in het authentieke Oezbeekse leven!

Middagmaal in een tchaikhana, een typisch lokaal theesalon, waar we in kleermakerszit de maaltijd tot ons nemen. Transfer naar het station van Samarcande waar we aan boord gaan van de Afrosiab trein die vertrekt om 17u00 richting Tachkent. Tijdens deze leuke rit vertoeft u in het gezelschap van echte Oezbeken. Bij aankomst in het station van Tachkent transfer naar uw hotel.

Avondmaal en overnachting in het hotel.

 Hotel: Asia Tashkent ★★★★

Dag 10

Bestemming: Tashkent
Transportmiddel: wagen

Panoramische rondrit door Tashkent, de hoofdstad van de Republiek Oezbekistan: het Tamerlanplein (Amir Timur), epicentrum van de zware aardbeving van 1966, met het monument als symbool van de solidariteit van de republieken van de voormalige Sovjetunie, de televisietoren, de Koukeltach en Barakh-Khan medersa’s, het Kaffal Shashi mausoleum, enz. We houden halt bij de Abdul Kassim medersa waar nu tal van ambachtslui aan het werk zijn.

Middagmaal in de stad..Bezoek aan het Museum voor Toegepaste Oezbeekse Kunsten.

Avondmaal en overnachting in het hotel.

 Hotel: Asia Tashkent ★★★★

Dag 11

Bestemming: Tashkent – Ferghana
Transportmiddel: wagen

Vertrek per wagen naar Ferghana (ongeveer 320 km). De stad Ferghana ligt in een vallei, omgeven door de bergketens van de Tiensjan. De vallei bestaat uit vruchtbare landbouwgronden. Ferghana is ook bekend om haar traditionele keramiekproductie. Ferghana is de bakermat van de meest authentieke Oezbeken. De Ferghana vallei beslaat slechts 5% van het Oezbeekse oppervlak, maar toch woont daar maar liefst 43% van de Oezbeekse bevolking .

Middagmaal. Bij aankomst inchecken in het hotel. Bezoek aan de grote, pittoreske markt van Ferghana.

Avondmaal en overnachting in het hotel.

 Hotel: Asia Ferghana ★★★★

Dag 12

Bestemming: Ferghana – Marguilan – Richtan – Ferghana
Transportmiddel: wagen

Panoramische rondrit door Marguilan. Deze stad geniet al vele eeuwen een grote reputatie inzake de productie van traditionele zijde, de khan-atlas en ikatzijde. Nadien rijden we verder richting Richtan voor een bezoek aan het keramiekatelier van de befaamde keramist Roustam Ousmanov. Het blauwe, groene en turquoise keramiek van Richtan wordt tot het mooiste ter wereld gerekend.

Het middagmaal nuttigen we bij de befaamde keramist. Nadien terugkeer naar Ferghana en vrije tijd.

Avondmaal en overnachting in het hotel.

 Hotel: Asia Ferghana ★★★★

Dag 13

Bestemming: Ferghana – Kokand – Tashkent
Transportmiddel: wagen

Vertrek naar Kokand (ongeveer 80 km) op de weg naar Tachkent. Bezoek aan Kokand, de hoofdstad van het kanaat (staat), waar we volgende gebouwen bekijken: de Ourda, voormalige residentie van de Kanaten, de Vrijdagmoskee, de Norbutabay medersa en de mausolea Modari Khan en Dakhma-i-Chakhon.

Middagmaal in Kokand. Nadien zetten we onze reis voort, richting Tachkent.

Bij aankomst in Tachkent inchecken in het hotel waar we het laatste gezamenlijke avondmaal nemen en overnachten.

 Hotel: Asia Tashkent ★★★★

Dag 14

Bestemming: Tashkent
Transportmiddel: wagen

Bezoek aan de metro waar de Oezbeken bijzonder trots op zijn. Transfer naar de luchthaven.

 Hotel: 

 

IN DE PRIJS INBEGREPEN NIET IN DE PRIJS INBEGREPEN
§  Het verblijf in de voornoemde hotels, in de vermelde categorie (lokale normen), op basis van een tweepersoonskamer

§  Vol pension gedurende de hele reis (inclusief thee en mineraalwater)

§  De transfers naar en van luchthaven naar hotel

§  De bezoeken en toegangstickets voor de in het reisprogramma vernoemde sites, musea en spektakels

§  De trajecten over de weg in een wagen met airco en chauffeur

§  De diensten van de Franstalige gids

§  2 flesjes mineraalwater van een halve liter, per persoon en per dag

§  De internationale vlucht

§  De eventuele bagagetoeslag (bij meer gewicht) en de taksen op bepaalde producten die geëxporteerd worden

§  De eventuele auteursrechten op foto’s of video’s die op sites worden gemaakt

§  De persoonlijke uitgaven

§  De dranken (behalve de dranken die in het kader van het programma worden aangeboden) en de koffie (behalve de koffie bij het ontbijt)

§  De fooien (drinkgeld) voor de gids en de chauffeur die u de hele tijd vergezellen en begeleiden

 Vervoer: gedurende de hele reis wordt voor uw groep, ongeachte de grootte ervan, een voertuig met airco ter beschikking gesteld.

 Betaling: het bedrag moet uiterlijk 10 dagen voor de aankomst van de groep volledig betaald zijn (reken op 3 tot 5 dagen voor de bankoverschrijvingen)

Annulatiekosten:

Bij annulering tot 30 dagen voor de voorziene aankomst: geen kosten verschuldigd

Bij annulering tot 29 – 15 dagen voor de voorziene aannkomst: 50% van het verschuldigde bedrag

Bij annulering tot 14 – 4 dagen voor de voorziene datum van aankomst 70% van het verschuldigde bedrag

Bij annulering tot 3 dagen – 1 dag voor de voorziene datum van aankomst: 100% van het verschuldigde bedrag.