Steden langs de Zijderoute

Voor meer info, mail ons: uzbekistantravelling@gmail.com

 

Dag 1

Bestemming: Tashkent
Transportmiddel: Wagen 

Onthaal in de luchthaven door uw gids, transfer naar het hotel. Ontdekking van de hoofdstad: de Koukeldache madrassa (school), het Khast Imam complex met het Kaffal Chachi mausoleum en de Barakhan madrassa, de lokale Chorsu bazaar. Bezoek aan het museum voor toegepaste kunsten. Panoramische rondrit door de stad: het Onafhankelijkheidsplein, het Amir Temourplein, het Alicher Navoi (theater, opera, ballet).Avondmaal en overnachting in het hotel.

Hotel: Asia Tashkent ★★★★

Dag 2

Bestemming: Tashkent – Ourgentch  – Khiva
Transportmiddel: 

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Ourgentch (vertrek om 07u00, aankomst om 08u40). Aankomst in Ourgentch en transfer naar Khiva (rit van 30 minuten) waar we inchecken in het hotel. Na het inchcken bezoek aan het oude Khiva, in het bijzonder aan Itchan Kala, de rijke binnenstad met schitterende huizen die opvallen door hun prestigieuze ornamenten, mooie deuren en gebeeldhouwde zuilen uit de 19de eeuw.

Middagmaal. In de namiddag wonen we een traditioneel concert bij met Lyzgui dansen waarbij ook u misschien een danspasje zult wagen.

Voor het avondmaal nodigen we u uit zelf ook even de handen uit de mouwen te steken ten huize van een lokale inwoner en hem te helpen bij de bereiding van “tukhum barak”, eierkoeken die de specialiteit zijn van Khiva.

Hotel: Asia Khiva ★★★★

Dag 3

Bestemming: Khiva – Boukhara
Transportmiddel: 

Doortocht van de Kyzylkoum woestijn, richting Boukhara (450 km), langs de oevers van de Amou Darja rivier. Bezoek aan de op één na grootste “museumstad” van Oezbekistan die van het einde van de 16de eeuw tot in 1917 de regionale hoofdstad was.

Het middagmaal nemen we onderweg.

Avondmaal

 Hotel: Asia Boukhara ★★★★

Dag 4

Bestemming: Boukhara
Transportmiddel: 

Bezoek aan Khanaka Nodir-Divan-Beghi, de Koukeldache medrassa, en nadien bezoek aan een lokale woning waar we getuige kunnen zijn van het traditioneel fabriceren van papieren poppen. We wandelen verder onder de marktkoepels uit de 16de eeuw en laten ons misschien tot een koopje overhalen door de handelaars. Bezoek aan de Nugay caravanserail (herberg met centrale binnenplaats die gebruikt werd door kameelkaravans die de woestijn kruisen) waar nu muziekinstrumenten worden gemaakt.

Voor de middaglunch zijn we te gast bij een Oezbeekse familie en steken we zelf de handen uit de mouwen bij het bereiden van Lagman Qavurma (op basis van noedels, groenten en vlees) en andere lokale specialiteiten. In de namiddag brengen we een bezoek aan de « toren des doods » en de burcht Ark, de versterkte residentie van de emirs van Buchara, aan het Tchachma Ayoub mausoleum of aan de Job-bron uit de 14de en de 16de eeuw waar geneeskundige krachten aan toegeschreven worden.

Avondmaal in Nodir Devon Begi Madrasasi waar we getuige zijn van een folkloristische spektakel met deelnemers in traditionele klederdracht.

 Hotel: Asia Boukhara ★★★★

Dag 5

Bestemming: Boukhara
Transportmiddel: 

Doortocht van de Kyzylkoum woestijn, richting Boukhara (450 km), langs de oevers van de Amou Darja rivier. Bezoek aan de op één na grootste “museumstad” van Oezbekistan die van het einde van de 16de eeuw tot in 1917 de regionale hoofdstad was.

Het middagmaal nemen we onderweg.

Avondmaal

Hotel: Asia Boukhara ★★★★

Dag 6

Bestemming:  Boukhara – Samarkand
Transportmiddel: 

Transfer naar Samarkand (270 km). Bezoek aan de hoofdstad van het Tamerlan-rijk met het Registanplein (“registan” betekent “plaats van het zand”), omgeven door drie indrukwekkende madrassa’s: Ulughbeg, Cher Dor en Tillya Kori, en bezoek aan het Gour Emir mausoleum (15de eeuw) met de graftombes van Tamerlan.

Degustatie van Oezbeekse wijnen, gevolgd door het avondmaal.

Overnachting in het hotel.

Hotel: Asia Samarkand ★★★★

Dag 7

Bestemming: Samarkand – Tashkent
Transportmiddel: 

Bezoek aan de Bibi Khanum Moskee (15de eeuw) en het observatorium van Ulughbeg. Vervolgens bezoek aan het Afrossiab Museum dat gewijd is aan het ontstaan van de stad, panoramisch zicht op de archeologische site en bezoek aan de necropool Chakhi-Zinda, Flaneren langs de lokale bazaar. Na de middag vertrek naar Tachkent (280 km). Avondeten en overnachting in het hotel.

Optioneel: Transfer naar het station en vertrek om 17u00 met de sneltrein “Afrosiyob” naar Tachkent (aankomst om 19u15). Avondeten en overnachting in het hotel.

Hotel: Asia Tashkent ★★★★

Dag 8

Bestemming: Tashkent
Transportmiddel: 

Bezoek aan de metro waar de Oezbeken erg trots op zijn. Middagmaal. Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Parijs.

Hotel:

IN DE PRIJS INBEGREPEN NIET IN DE PRIJS INBEGREPEN
§  Het verblijf in de voornoemde hotels, in de vermelde categorie (lokale normen), op basis van een tweepersoonskamer

§  Vol pension gedurende de hele reis (inclusief thee en mineraalwater)

§  De transfers naar en van luchthaven naar hotel

§  De bezoeken en toegangstickets voor de in het reisprogramma vernoemde sites, musea en spektakels

§  De trajecten over de weg in een wagen met airco en chauffeur

§  De diensten van de Franstalige gids

§  2 flesjes mineraalwater van een halve liter, per persoon en per dag

§  De internationale vlucht

§  De eventuele bagagetoeslag (bij meer gewicht) en de taksen op bepaalde producten die geëxporteerd worden

§  De eventuele auteursrechten op foto’s of video’s die op sites worden gemaakt

§  De persoonlijke uitgaven

§  De dranken (behalve de dranken die in het kader van het programma worden aangeboden) en de koffie (behalve de koffie bij het ontbijt)

§  De fooien (drinkgeld) voor de gids en de chauffeur die u de hele tijd vergezellen en begeleiden

Vervoer: gedurende de hele reis wordt voor uw groep, ongeachte de grootte ervan, een voertuig met airco ter beschikking gesteld.

Betaling: het bedrag moet uiterlijk 10 dagen voor de aankomst van de groep volledig betaald zijn (reken op 3 tot 5 dagen voor de bankoverschrijvingen)

Annulatiekosten:

Bij annulering tot 30 dagen voor de voorziene aankomst: geen kosten verschuldigd

Bij annulering tot 29 – 15 dagen voor de voorziene aankomst: 50% van het verschuldigde bedrag

Bij annulering tot 14 – 4 dagen voor de voorziene datum van aankomst 70% van het verschuldigde bedrag

Bij annulering tot 3 dagen – 1 dag voor de voorziene datum van aankomst: 100% van het verschuldigde bedrag.